Rukkijahuga pirukas

Koostisosad
4
portsjonit
300
g
rukkijahu püül
Rukkijahu püül (öko) - 700g
2,30 €
150
g
või
0.5
tl
sool
2
spl
sool
2
spl
vesi
3
tk
muna
350
ml
köögikoor
1
tk
sibul
0.5
tl
sool
200
ml
riivjuust
200
g
sink
1
muu
näpuotsaga pipart
Valmistamise juhised
- Haki külm või jahuga
- Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma
- Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele
- Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit
- Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale
- Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta
- Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale
- Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept sobib 24 cm läbimõõduga koogivormile.
Kommenteerimiseks palun logi sisse või registreeru.