Rukkijahuga kanepileib

Krõmpsuv ja mõnusa maitsega oma tehtud käsitööleib.
Koostisosad
4
portsjonit
100
g
juuretis
0.5
l
käesoe vesi
200
ml
rukkikroovjahu
Rukkikroovjahu (öko) - 700g
2,30 €
200
ml
rukkihelbed
Rukkihelbed (öko) - 700g
2,50 €
100
ml
rukkilinnasejahu
Rukkilinnasejahu (öko) - 500g
2,50 €
100
ml
Demerara suhkur
6
g
meresool
400
ml
rukkitäisterajahu
Rukkitäisterajahu (öko) - 700g
22,00 €
100
ml
kanepiseemned
Kanepiseemned (öko) - 500g
6,50 €
Valmistamise juhised
- Segada kokku 100g juuretist, 0.5l käesooja vett, 200ml rukkikroovjahu, 200ml rukkihelbeid ja jätta kaetult ööks seisma (umbes 6 tundi vähemalt)
- Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur
- Segada hoolega
- Seejärel lisa rukkitäisterajahu
- Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen, peab jääma parajalt pehme
- Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned
- Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks, sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva
- Pritsi või kata õrna kihi veega ning kata rätikuga, panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h (peaks kerkima poole suuremaks)
- Küpsetada 180 C juures 1 h
- Võta ahjust välja, pritsi uuesti veega ja jäta jahtuma 5 minutiks, seejärel võta vormist välja ja pane rätiku sisse - naudi sooja leiba! Kuigi parim on leib oma tekstuurilt siis kui see on jahtunud.
Kommenteerimiseks palun logi sisse või registreeru.