Rukkijahuga kanepileib

90 min Keskmine Hommikusöök, Lõuna/õhtu, Vahepala

Krõmpsuv ja mõnusa maitsega oma tehtud käsitööleib.

Koostisosad

4 portsjonit
100 g juuretis
0.5 l käesoe vesi
200 ml rukkikroovjahu
Rukkikroovjahu (öko) - 700g
2,30 
200 ml rukkihelbed
Rukkihelbed (öko) - 700g
2,50 
100 ml rukkilinnasejahu
Rukkilinnasejahu (öko) - 500g
2,50 
100 ml Demerara suhkur
6 g meresool
400 ml rukkitäisterajahu
Rukkitäisterajahu (öko) - 700g
22,00 
100 ml kanepiseemned
Kanepiseemned (öko) - 500g
6,50 

Valmistamise juhised

  1. Segada kokku 100g juuretist, 0.5l käesooja vett, 200ml rukkikroovjahu, 200ml rukkihelbeid ja jätta kaetult ööks seisma (umbes 6 tundi vähemalt)
  2. Lisada eeltainale linnasejahu, sool ja suhkur
  3. Segada hoolega
  4. Seejärel lisa rukkitäisterajahu
  5. Suure puulusikaga kloppiga tihke taigen, peab jääma parajalt pehme
  6. Kõige lõpus segada hulka kanepiseemned
  7. Panna taigen vormi ja siluda pealt märja käega sildedaks, sellest kogusest saab kaks väiksemat või ühe suure leiva
  8. Pritsi või kata õrna kihi veega ning kata rätikuga, panna sooja kohta kerkima u. 3-4 h (peaks kerkima poole suuremaks)
  9. Küpsetada 180 C juures 1 h
  10. Võta ahjust välja, pritsi uuesti veega ja jäta jahtuma 5 minutiks, seejärel võta vormist välja ja pane rätiku sisse - naudi sooja leiba! Kuigi parim on leib oma tekstuurilt siis kui see on jahtunud.
(0.0 / 0 hinnangut)
Shopping Cart
×
0
    0
    Ostukorv
    Sinu ostukorv on tühiTagasi poodi
    Scroll to Top